Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravda o mléce

25. 9. 2012

 Výtah z knihy Pravda o mléce

Co se týká sledování rakoviny: konzumace mléka zvyšuje riziko, např. plic a lymfatického systému. K přenosům různých virů aj postižení imunity z krav dochází i proto, že tyto mají sníženou imunitu (způsob chovu

, krmení, umělé oplodňování...).

Geneticky a vývojově jsme jako lidé savci a každý druh savců je nejprve závislý na krvi své matky, pak na jejím mléce. Lidské geny, DNA jsou nastaveny na mléko lidské a pokud použijeme mléko kravské, je vývoj buněk ovlivněn jiným než lidským směrem. Množství, charakter, účinky, velikost stavebních látek kravského mléka je jiné než lidského a je modifikován vývoj našeho těla i zrání mozku , včetně emocionálního a mentálního rozvoje. Japonský badatel M.Kushi, světově uznávaný znalec tradičních výživových systémů Dálného východu, uvádí další fakta:

Mléčná strava může poškozovat různé orgány, zejména žlázy s příbuznou strukturou mléčným žlázám. Což jsou reprodukční orgány (prsa, děloha, vaječníky, prostata). Nepříznivé účinky se nejprve projeví hromaděním hlenů a tuku kol orgánů, pak se tvoří cysty, fibromy, myomy, nádory i rakovina. V druhé řadě jsou postiženy např. štítná žláza, nosní dutiny, podvěsek mozkový, zvukovod, průdušky a oblast středního mozku. Řada lidí na mléčné stravě má zahleněné nosní a čelní dutiny a vnitřní ucho. Hromadění tuků v ledvinách a žlučníku způsobuje kameny. Běžné jsou výtoky z pochvy a usazeniny v dýchacích cestách nám nedovolují kvalitně přijímat a vylučovat dýchací plyny a energii ze vzduchu. Probíhají kožní choroby, senné rýmy aj. alergie, neplodnost, artritidy, revmatismy atd. Problém je v tom, že naše potrava je zhusta rafinová, ochuzená o řadu důležitých látek a lidé proto hledají zdroje tuků a bílkovin, i enzymů, vitaminů, bakterií pro trávení. A to si myslí, že nachází ve mléčné stravě. Ovšem zdraví je mnohem prospěšnější co nejméně upravená strava, ideálně pěstovaná bez chemie, hormonů a jiných umělých látek (což je dnes asi utopie). Ale pořád můžeme využívat například celá obilná zrna, zeleninu, luštěniny atd. Ovšem roli hrají také různé kombinace potravin a tekutin, které požíváme. Například pizza z bílé mouky, často přesolená, s tučnými sýry a chlazeným nápojem vede k tvoření usazenin tuku, ze kterých se pak tvoří cysty, kameny, nádory... Dnešní strava je vysoce rafinovaná, zbavená řady důležitých složek. Abychom doplnili chybějící energii (z nedostatku minerálů, vitamínů, nepestrostí stravy atd.), přidává se tuků a cukrů. Živočišná strava je obecně více stahující (jang), z toho ovšem mléko je substance velice uvolňující (jin). Obsahuje totiž množství tuku, mléčného cukru a bílkovin. A minerální látky v něm jsou také více uvolňující (vápník například). Telata rostou hlavně do kvantity – stanou se z nich velké krávy. Lidé navíc vyrábějí různé mléčné výrobky, pořadí uvolňujících (jin) až stahujících (jang) je: máslo – tučné mléko, méně tučné mléko, tvaroh, sýry měkké, sýry tvrdé (které mohou tkáně stahovat jako slané ryby). Mléko je vlastně mateřská krev přeměněná mléčnými žlázami a může tedy vyživovat různé buňky. A kravské mléko svým uvolňujícím charakterem vytváří v lidském těle tkáně uvolněné, roztažené, expandované. Pokud změníme stravu, rychleji se napraví změny způsobené pitím mléka než působením sýrů (zvláště tvrdých a slaných), které dlouho zůstávají ve formě nasyceného tuku v nejhlubších místech našich orgánů. Zejména kolem páteře, jater, ledvin aj. A léta trvá než se tyto usazeniny rozpustí. Napomáhají tomu např. fermentované výrobky ze sojových bobů (pasta miso), nakládaná kvašená zelenina aj.(i pivo je fermentovaný nápoj).

Pokud si léta zvykáme na mléčnou stravu, buňky se jí přizpůsobí stejně jako psychika. A když stravu měníme objevují se různé reakce, i úzkosti. Mléko v nás podporuje měkkost charakteru, ovšem pokud se kombinuje s cukrem agresivita narůstá. Při této kombinaci je bystrost na materialistické,smyslové,sentimentální úrovni, ale sociální, ideologická, duchovní úroveň trpí...Podporuje to úpadek etických, náboženských hodnot, rozpad rodiny, vnitřní kulturní dezintegraci.

Mléko je důležitým faktorem při průjmu, zácpě, chronické únavě, artritidách, bolestech hlavy, srdečních problémech, obezitě, alergiích, poruchách jater, rakovině...Nemoci se rozvíjejí léta i desetiletí.Enzym kravského mléka xantin oxidáza (XO) napadá srdce a srdeční arterie (pokud zvýšíme přísun kyseliny listové a ascorbové, které funkce tohoto enzymu potírají, srdeční potíže až zmizí). Při konzumaci nehomogenizovaného mléka tělo XO vylučuje (zhomogenizovaného se XO vstřebává do oběhu). Poškození stěn cév XO setělo snaží napravit zvednutím hladiny cholesterolu v krvi a ukládá tuky na poškozená místa. Dalším faktorem je růst nadváhy konzumací mléka. Sýry jsou koncentrovanou a proto více kalorickou formou a navíc solené, což je další zatěžující faktor. Jejich spojení s bolestmi hlavy souvisí s bílkovinami-tyraminem, fenylethylaminem a také se špatným strávením sýru v těle. Mléčné produkty navíc zhoršují vstřebávání i jiných látek. Mají schoponost neutralizovat kyselinu solnou a žaludek pak hůře pracuje. A dále tvoří množství hlenu, hlavně ve střevech a plicích. Hlenový povlak zabraňuje vstřebáváni všech živin do krve. A projeví se chronická únava, zácpa atd. Také hlava se zahleňuje, snadněji se tvoří hnis v dutinách.
Buňky žaludku, které produkují kyselinu solnou jsou mlékem drážděny a bílkoviny vstupují do krevního oběhu částečně stráveny. Dráždí pak tkáně a vyvolávají i alergické reakce. V dospělosti pak je trávení mléčné bílkoviny ještě horší. Už z dětí jich 50% netráví hlavní mléčnou bílkovinu-kasein. Částečně strávené bílkoviny zatěžují játra a vyměšovací systém. Základní bílkovinou lidského mléka je laktalbumin, který trávíme lehce.
Také vápník není z kravského mléka metabolizován úplně. Z mateřského mléka ano. Z krevních testů bylo prokázáno, že lidé pijící několik sklenek mléka za den mají nejnižší hladinu krevního vápníku. Ta je pak spojena s projevy podrážděnosti a bolestmi hlavy, spasmy ve svalech. Pro zvýšení vápníku je dobré jíst zeleninu, ryby, sezamová semena... A mateřské mléko, které pro dítě obsahuje dokonalou potravu. Navíc během prvních hodin po porodu stimuluje zažívací systém dítěte k činnosti. Obsahuje neutrální tuky velmi podobné normálnímu lidskému tuku. Tyto tuky pomáhají vstřebávat v tuku rozpustné vitaminy. A pro výživu mozku je tam bílkovina taurin a z minerálů fosfor. A nejdůležitějším faktorem kojení je láska, kterou nenahradíme.
Již před 26 lety sepsal profesor dětského lékařství a člen pediatrických a výživových společností, hematologických a výzkumných, knihu, proč nepít mléko. (MUDr.Frank A.Oski-Nepijte mléko). Ovšem mlékárenský průmysl a reklama vyvíjí velké nátlaky.
Pití mléka se v ní spojuje s nedostatkem železa, dětskou anemií, křečemi a průjmy na celém světě. Alergiemi, aterosklerózou a srdečními chorobami. Vědeckými výzkumy byla tato fakta následně potvrzována. Také ústav experimentální endokrinologie na Slovensku potvrdil, že mateřské mléko obsahuje životně důležité hormony pro vývoj nervového systému.


Více zde: http://www.rahunta.cz/news/pravda-o-mlece-jak-ji-potvrzuje-veda-vytah-z-knihy-jarmily-pruchove-a-kol-/