Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový slaný závin

7. 3. 2009

Připravíme si klasické bramborové těsto na knedlíky. Pak jej rozválíme na placku asi 0,5 cm vysokou.

potřemě sádlem či máslem (sádlo je chutnější). Posypeme strouhankou. Jednu třetinu zleva doprava přeložíme, opět promastíme a přeložímě zbylou třetinou z prava doleva  . Tak nám vznikne plát těsta, který má velikost 1/3 původní placky. Dáme na plech. Hodně pomastíme a pokmínujeme. Vezmeme vidličku a dobře obtiskneme ( ne propichovat, ale mačkat ) po celé ploše těsta.

  Tím se nám placka roztáhne a omastek a stouhanka se nám dostane do těsta. Pečeme do růžova.

Spolu se sádlem můžeme posypávat i Nivou , nebo přidat česnek, mleté škvarky... dle chuti.